home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Koenigsegg i Selipanov

Može se reći da je Koenigsegg imao neke od najtalentovanijih dizajnera u svojoj 25-godišnjoj istoriji jer njegovi automobili izgledaju poput svemirskih brodova na točkovima, a sada su dobili novo "pojačanje", prenosi Klix.ba.

Čak i Koenigseggov prvi originalni CC prototip iz devedesetih godina prošlog veka izgleda neverovatno i danas, a nove hiperautomobile poput Agere RS, predivne Regere i novog Jeska nema potrebe ni pominjati.

Koenigsegg je sada doveo pojačanje u svoje redove te zaposlio Alexandera Selipanova kao novog šefa dizajna. Selipanov je diplomirao na Art Center koledžu za dizajn u Pasadeni u Kaliforniji, a nakon stažiranja u Mazdi u Severnoj Americi i Volkswagenovom dizajnerskom centru u Kaliforniji, pridružio se VW-ovom Centru za dizajn u Potsdamu gde je radio projekte dizajna eksterijera modela iz VW Grupe.

Selipanov se 2010. godine pridružio Lamborghinijevom timu za dizajn eksterijera te je direktno učestvovao u projektu Huracan, a zatim je postao i šef odeljenja za eksterijer u Bugattiju 2014. godine. U svom rezimeu ima spektakularni koncept Vision Gran Turismo te moćni Chiron. Posle je imenovan šefom globalnog napednog dizajna u Genesisu te je bio odgovoran za koncepte Essentia i Mint.

Međutim, Selipanov je ponovo promenio poslodavca pa će od oktobra ove godine raditi za Koenigsegg. Biće direktor i glavni dizajner u RAW dizajnerskoj kući u Angelholmu u Švedskoj, odnosno u novoj kompaniji koja će pružati dizanjerske usluge.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Koenigseggčitanja : 253Komentari