home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Model 3

Kako prenosi Tanjug, kompanija „Tesla“ je dodata na listu kineske vlade sertifikovanih proizvođača automobila, saopštilo je danas Ministarstvo industrije, pošto je tom proizvođaču električnih vozila izdalo sertifikat neophodan za pokretanje proizvodnje u zemlji.

Listu je objavilo kinesko Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija, prenosi agencija Rojters.

To znači da je „Tesli u potpunosti dato ‘zeleno svetlo’ za proizvodnju u Kini“, rekao je Jale DŽang, šef konsultantske kompanije “Automotiv forsajt” sa sedištem u Šangaju, i dodao da „Tesla“ može da započne proizvodnju u bilo kojem trenutku.

Fabrika, u vrednosti od dve milijarde dolara, koju „Tesla“ trenutno gradi u Šangaju, prvo je postrojenje te kompanije u inostranstvu.

Rojters je nedavno objavio da „Tesla“ planira da pokrene proizvodnju u svojoj fabrici u Kini ovog meseca.

Kompanija namerava da proizvodi najmanje 1.000 komada „modela 3“ nedeljno u fabrici u Šangaju do kraja ove godine, jer nastoji da poveća prodaju na najvećem svetskom automobilskom tržištu i izbegne veće uvozne tarife na automobile iz SAD.

Šangajske vlasti ponudile su „Tesli“ pomoć radi ubrzanja izgradnje pogona, a Kina je 30. avgusta „Tesline“ modele izuzela od 10-procentnog poreza na prodaju automobila.

Izvor: Tanjug.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 350Komentari