home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Prevent tuži Volkswagen

19 Nov 2019 - 16:02 Vesti Link
Volkswagen

Dobavljač delova za nemačku auto kompaniju Volkswagen, Prevent Group, podneo je tužbu u kojoj se navodi da je nemački proizvođač automobila koristio antikonkurentne taktike za otežavanje poslovanja većih dobavljača poput njihove kompanije u korist manjih suparnika u SAD.

U tužbi podnetoj na američkom Okružnom sudu u Detroitu, dobavljač auto delova navodi da je Volkswagen izvukao pismena priznanja od dobavljača da ne prodaju svoje kompaniji Prevent Groupu, piše Reuters.

Volkswagen nije odmah odgovorio na zahtev Reutersa za komentar.

Kompanija, koja traži odštetu veću od 750 miliona dolara, saopštila je da je Volkswagen nakon skandala sa dizel emisijama iskoristio svoju tržišnu snagu da izvrši pritisak na manje dobavljače i zaustavi bilo koje akvizicije kako bi smanjio troškove.

Volkswagenovi dobavljači nižeg nivoa nisu imali drugog izbora osim da pretrpe bankrot ili da se povinuju Volkswagenovim “nepoštenim uslovima i cenama”, navodi Prevent u izjavi.

U 2016. godini, Volkswagen i dva njegova dobavljača, u sklopu Preventa, razrešili su spor oko ugovora koji je pogodio proizvodnju u više od polovine nemačkih fabrika proizvođača automobila i pretio da će narušiti njegov oporavak od skandala sa dizel emisijama.

Izvor: Capital.ba

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 307Komentari