home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Renault City K-ZE

Još u oktobru su se pojavile informacije da Renaultov pristupačni električni model City K-ZE (koji se trenutno prodaje samo u Kini) dolazi i na evropsko tržište, i to sa znakom Dacije.

U međuvremenu je objavljeno i par novih detalja, a najzanimljiviji se tiču njegove cene.

Dakle, specijalna verzija K-ZE će krajem 2020. godine stići u Evropu, ali će zbog određenih izmena i unapređenja (pre svega na planu bezbednosti) ona biti i značajno skuplja u odnosu na verziju koja se prodaje u Kini.

Tačnije, u Evropi će navodno koštati nešto manje od 15.000 evra, s tim što će naravno ta suma biti umanjena za iznos subvencija koje se odobravaju u Evropi (što opet zavisi od zemlje do zemlje).

I verzija namenjena evropskom tržištu će se po svemu sudeći proizvoditi u Kini, ali će dobiti i novo ime.

Automobil inače po nekim informacijama na Stari kontinent dolazi jer je Renault Grupi bio potreban način da smanji prosečnu CO2 emisiju Dacia brenda, a električni automobil je jedna od solucija.

Renault City K-ZE

Kako bilo, kineski Renault City K-ZE je električni automobil napravljen na CMF-A platformi, sa međuosovinskim rastojanjem od 2423 mm, klirensom od 150 mm i prtljažnikom čija zapremina iznosi 300 litara.

Automobil ima baterije od 26.8 kWh i autonomiju od oko 250 km, ali evropska verzija bi navodno mogla da dobije nešto duži domet.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 2454Komentari