home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Nissan Qashqai

Kako prenosi Tanjug, japanski Nisan Motor odbacio je danas kao netačne medijske napise da razmatra mogućnost raskida saveza s francuskim proizvođačem automobila Renoom.

„Nisan ni na koji način ne razmatra raspuštanje ovog saveza“, naveo je japanski proizvođač automobila, poručivši da je trojna alijansa Nisan-Reno-Micubiši „izvor njegove konkurentnosti“, preneo je CNN.

Saopštenje je usledilo kao odgovor na brojne medijske izveštaje objavljene poslednjih dana da je Nisan zabrinut zbog zategnutih odnosa s Renoom nakon hapšenja bivšeg šefa Karlosa Gosna i da razmatra „krizne planove“ o potencijalnom razlazu s francuskim proizvođačem automobila.

Gosn se trenutno nalazi u Libanu nakon što je prošlog meseca izveo spektakularan beg iz Japana. On je uhapšen u Tokiju u krajem 2018. godine i protiv njega je podignuta optužnica u kojoj se tereti za dugogodišnju zloupotrebu poverenja i falsifikovanje finansijskih dokumenata radi prikrivanja stvaron iznosa njegove plate i bonusa.

Gosn je u više navrata negirao te optužbe, tvrdeći da su njegovo hapšenje „naručili“ rukovodioci Nisana koji su se protivili njegovim planovima o dubljem integrisanju japanske kompanije sa Renoom. Ovaj skandal je prilično uzdrmao savez dveju kompanija.

Izvor: Tanjug.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 258Komentari