home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mitsubishi ASX

Japanski proizvođač automobila nalazi se pod istragom nemačkih nadležnih organa zbog mogućeg korišćenja ilegalnih uređaja na svojim dizel modelima.

Kako prenosi B92, Mitsubishi je u odgovoru na optužbe rekao da je motore koji su pod istragom proizvela i isporučila grupa PSA. Francuski proizvođač automobila potvrdio je za Rojters da su dotični motori njihovi, ali je dodao da su oni pravilno homologovani na svakom tržištu na kome se prodaju.

Tokom prošle nedelje vlasti su obavile pretres 10 lokacija u Nemačkoj, uključujući Frankfurt, Hanover i Regensburg. Ove tri lokacije pripadaju kompaniji Continental, za koju se navodi da je svedok saradnik u istrazi.

Mitsubishi je rekao da će sprovesti sopstvenu unutrašnju istragu u vezi s tim pitanjem, kao i da već u potpunosti sarađuje sa nemačkim vlastima.

"Do sada nismo pronašli razlog da verujemo da postoji bilo kakva prevara za koju sumnjaju vlasti u Frankfurtskom javnom tužilaštvu", rekao je u izjavi japanski proizvođač automobila.

Inače, istraga je fokusirana na Euro 5 i Euro 6 motore u Mitsubishi modelima koji su proizvedeni posle 2014. godine, a prevashodno se misli na dizel 1.6 i 2.2-litarske motore sa četiri cilindra.

Izvor: B92.net

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 504Komentari