home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyotin RAV4

U Toyoti su ozbiljno prihvatili kritike magazina Teknikens Värld u kome su prošle godine zaključili da je upravljivost aktuelnog modela RAV4 na testu izbegavanja zabrinjavajuća.

U švedskom magazinu Teknikens Värld su prošle godine čuvenom skandinavskom „los“ testu podvrgli aktuelnu generaciju Toyotinog modela RAV4 i zaključili da se jedan od najpopularnijih SUV-ova današnjice u operaciji izbegavanja zamišljene prepreke nije snašao baš najbolje, jer je automobil pokazao „zabrinjavajuće ponašanje“.

Kao razlog ponašanja automobila koje bi moglo rezultirati i prevrtanjem pomenuto je kasno aktiviranje Toyotinog sistema za nadzor stabilnosti VSC (Vehicle Stability Control). U Toyoti nisu gubili vreme, pa su nakon svega rekalibrisali softver koji upravlja pomenutim sistemom i dorađen RAV4 Šveđanima opet ponudili na testiranje.

Rezultati su neuporedivo bolji, jer je dorađeni RAV4 ovaj put bez posebnih problema prošao isti ispit izbegavanja prepreke pri brzini koja je za četiri km/h bila veća od brzine (68 km/h) pri kojoj je Toyotin popularni automobil pre rekalibrisanja izgubio hladnokrvnost.

Izvor: Klix.ba

Foto: Screenshotčitanja : 447Komentari