home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
ZG Sajam

Zagrebački velesajam je saopštio da je na sastanku Grupacije generalnih zastupnika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), koja okuplja 15 uvoznika vozila, zaključeno da se dopunjava i menja koncept Zagreb Auto Showa odnosno da će se snažniji fokus staviti na motocikle i privredni program.

Kako se navodi u saopštenju, s obzirom na dramatična globalna kretanja na automobilskom tržištu, Zagrebački velesajam po hitnom postupku je tražio sastanak Grupacije generalnih zastupnika. Zajednički stav donet na sastanku je da se dopunjava i menja koncept Zagreb Auto Showa i čine se svi napori da se održi.

Odluka je doneta u skladu s globalnim trendovima, koje je proteklih godina obeležio pad odaziva izlagača na vodećim svetskim i evropskim sajmovima automobila poput Frankfurta, Pariza i Ženeve te izostanak marki Citroën, Dacia, Fiat, Jeep, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Suzuki, dodaje se u saopštenju.

Fokus ovogodišnjeg izdanja sajma pored motocikala je stavljen na privredni program - prateća industrija i privredna vozila, sve u cilju rasta proizvodnog potencijala značajnog za razvoj ekonomije Grada Zagreba i Hrvatske, dok će segment putničkih automobila biti zastupljen u manjoj meri, ističe se u saopštenju.

Uz postojeći trend, jedan od razloga promene koncepta je i odustajanje od učestvovanja na ovogodišnjem Zagreb Auto Showu većine izlagača marki putničkih vozila, napominje se dalje.

Zagrebački velesajam, kaže se, prezentovao je model i koncept Zagreb Auto Showa 2020. na sednici Grupacije uvoznika putničkih i lakih komercijlanih vozila 20. maja prošle godine, koji je bio istovetan realizovanom u periodu od 10. do 15. aprila 2018. koji je tada bio prihvaćen.

Nakon emitovanja prijava izlaganja u prvoj polovini jula 2019. svim zainteresovanim izlagačima s jasno definisanim uslovima i terminima, u kratkom periodu su primljene potvrde izlaganja u tematskim celinama vezanim uz moto program, privredna vozila i prateću industriju te najave izlaganja putničkih vozila.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva / Index.hrčitanja : 631Komentari