home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Goodyear reCharge

Goodyearov nov revolucionarni konceptni pneumatik reCharge odražava izdržljivost i udobnu električnu mobilnost po meri pojedinca. Pored 100-postotno biološkog rastvaranja smeše gazećeg sloja i revolucionarne mogućnosti samoobnavljanja, odlikuju ga i prilagođavanje individualnim potrebama svakog vozača i jednostavno održavanje. Tako se predstavlja kao beskompromisno rešenje za električna vozila budućnosti.

Preduzeće Goodyear, na temeljima svoje istorije duže od 120 godina i bogatih iskustava, zasnovalo je vizionarski koncept pneumatika reCharge kojim kroji budućnost električne mobilnosti.

U pneumatiku reCharge udružen je čitav niz inovativnih funkcija utemeljenih na tri stuba – prilagodljivost, trajnost i jednostavno održavanje bez komplikacija.

Srž koncepta predstavlja izvanredno izdržljiva i 100-postotno biološki rastvorljiva smeša gazećeg sloja napravljena od biološkog materijala i ojačana vlaknima na koja je inženjere inspirisao jedan od najizdržljivijih materijala na svetu – svila pauka.

Gazeći sloj može ponovo da se napuni specijalno prilagođenim kapsulama, što bitno pojednostavljuje postupak zamene pneumatika. Kapsule za punjenje, koje sadrže po meri napravljeno hemijsko jedinjenje, omogućavaju obnavljanje gazećeg sloja i postupno menjanje i prilagođavanje pneumatika vremenskim uslovima, uslovima na putu, ili jednostavno određenom načinu vožnje. O tome brine veštačka inteligencija koja kreira profil vozača, na osnovu kojeg se pravi hemijsko jedinjenje i time jedinstven gazeći sloj po meri svakog pojedinca.

Pneumatik takođe odlikuju laka ne-pneumatska konstrukcija, kao i visoka i uska struktura. Robusna konstrukcija vrlo je jednostavna za održavanje, jer u potpunosti otklanja potrebu da vozač proverava pritisak i uklanja brigu da će pneumatik da se probuši.

Izvor: Netauto.rsčitanja : 456Komentari