home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Autopilot

Izgleda da će nova mogućnost automobila Tesla-e biti prepoznavanje saobraćajnih svetala. U video koji je podeljen na Twitteru, prikazuje se jedan od modela ove kompanije, kako ubrzava pošto se ispred vidi zeleno svetlo, a usporava kada prepozna crveno. Postoje spekulacije da bi kompanija mogla da ubaci ovu mogućnost u sledeće ažuriranje.

Teslin autopilot već može da prepoznaje druge automobile na ulici, a poseduje i druge sposobnosti poput prepoznavanja saobraćajnih objekata na ulici. Takođe, ukoliko je autopilot uključen, auto je podešen da sam menja trake kako bi izbegao objekte na putu, pa i da zakoči i stane ako je potrebno, što je već naširoko poznato, pogotovo po mnogobrojnim videima na društvenim mrežama gde Teslin autopilot često ima glavnu ulogu.

Korak po korak, Tesla gura ka svom cilju da napravi automobile koji su u potpunosti autonomni. CEO Elon Musk je u jednom momentu rekao da će u 2020. godini biti spremni da svojim autonomnim vozilima preuzmu deo taksi prevoza. Da li će tako biti, kako prolazi godina, verovatno ne, ali je svakako korak bliže.

Izvor: PCpress.rs / Engadgetčitanja : 555Komentari