home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi A1 Pariz 2018

Iako organizatori nisu zbog pandemije koronavirusa odlučili da otkažu jesenji sajam automobila u Parizu, već sada su najavili da će zbog novih okolnosti on biti održan u značajno izmenjenom obliku.

Kako piše Autonet.hr, sudbinu sajma automobila u Ženevi i, primera radi, Detroitu, koji su ove godine otkazani zbog pandemije koronavirusa, delimično će doživeti i popularni Paris Motor Show. Organizatori sajma automobila u Parizu, koji je trebalo da se održi početkom oktobra ove godine, već sada su najavili da se njihova priredba u svom dosadašnjem obliku neće održati.

Umesto sajma od 1. do 11. oktobra (i nekoliko dana rezervisanih za novinare pre toga) biće održano nekoliko planiranih manjih događaja, namenjenih primarno poslovnim posetiocima i ostvarivanju kontakata među predstavnicima kompanija. Što se tiče glavnog dela sajma, onog za “obične” posetioce koji bi razgledali nove automobile – organizatori kažu da “ništa neće biti isto kao pre”. Ova kriza ih je, kažu, podstakla da budu kreativni i inovativni, pa i dalje planiraju da održe svoj sajam, samo ne u fizičkom obliku ni na lokaciji na kojoj su nameravali.

Trenutno se radi na ispitivanju novih alternativnih rešenja u saradnji s partnerima, poručili su organizatori. U obzir se uzimaju kako posledice pandemije na zdravlje posetilaca tako i mogući ekonomski šok koji bi mogao da ima veliki uticaj na autoindustriju.

Sajam automobila u Parizu se inače održava svake druge godine, a u godinama kada ga nema održava se sajam u Frankfurtu – koji je takođe otkazan, odnosno premešten u Minhen. Prošlo izdanje Paris Motor Showa je, 2018. godine, posetilo preko milion ljudi.

Izvor: Autonet.hr

Foto: arhiva / Motor1.comčitanja : 533Komentari