home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda Accord

Kako prenosi Tanjug, automobilske kompanije „Honda” i „Nisan” saopštile su da su poslale hiljade radnika zaposlenih u pogonima u SAD na prinudni odmor jer je pandemija koronavirusa desetkovala tražnju za automobilima u toj zemlji.

Portparol „Honde”, koja ima oko 18.400 radnika u fabrikama u Alabami, Indijani i Ohaju, rekao je da će kompanija zaposlenima, koji ne rade od 23. marta, garantovati plate do nedelje, 12. aprila, prenosi Rojters.

Fabrike „honde” će biti zatvorene do 1. maja, prenosi Tanjug.

Iz „Nisana” su objavili da privremeno otpuštaju oko 10.000 američkih radnika koje plaćaju na bazi odrađenih sati (nemaju fiksnu platu), i da je ta odluka stupila na snagu 6. aprila. Obustava proizvodnje u njegovim pogonima će trajati do kraja aprila.

Proizvođači automobila se suočavaju se sa dramatičnim padom prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama, koje su drugo najveće svetsko automobilsko tržište, pošto je država zabranila dilerima prodaju novih vozila dok je god na snazi naredba „ostani kod kuće”.

„Fijat Krajsler” je juče produžio obustavu proizvodnje u američkih i kanadskim fabrikama do 4. maja.

„Tojota Motor” je obustavila proizvodnju u SAD i Kanadi do 17. aprila. Portparol „Tojote” je izjavio da oni nisu slali na prinudni odmor američke radnike s punim radnim vremenom.

Izvor: Tanjug.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 125Komentari