home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alpine A110

Poput mnogih drugih proizvođača automobila i u Renaultu traže načine na koje će koliko-toliko ublažiti finansijske posledice nastale pandemijom koronavirusa, a u francuskoj automobilskoj kompaniji iz alijanse koju čine Nissan i Mitsubishi za nekoliko dana će objaviti mere za redukovanje troškova i izlazak iz krize.

Nakon ranije odluke da se iz ponude izbace modeli Espace, Talisman i Scenic, nezvanično se pominje da će Renault zatvoriti i fabriku u francuskom gradiću Dieppe u kojoj oko 400 radnika podbrenda Alpine proizvodi sportski Coupé A110.

I dok optimisti misle da će se Alpine A110 proizvoditi na drugom mestu, mnogo je više onih drugih koji tvrde da će okretni aluminijumski Coupé nakon samo tri godine od početka proizvodnje na kraju otići u prevremenu penziju. Podlogu pesimistima je dala i nedavna izjava gospođe Clothilde Delbos koja je od kraja prošle godine na čelu Renaulta.

"U neminovnom rezanju troškova koje bi trebalo da nam uštedi dve milijarde evra ne može biti emocija i privilegovanih modela, a proizvodnja malih serija u sadašnjoj situaciji nema previše smisla“, rekla je Delbos. Sudbina Alpine A110 biće poznata 28. maja.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 748Komentari