home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lada Largus

Na rang-listi automobila ove marke kojima najsporije pada cena prvo mesto su zauzeli Lada Largus i Lada 4x4.

Eksperti analitičke agencije „Avtostat“ uporedili su automobile Lada i izdvojili modele koji se najviše isplate prvom vlasniku prilikom prodaje. Sastavili su rang-listu po samo jednom parametru: koji model najmanje izgubi na ceni tokom tri godine korišćenja.

Lada 4x4

Na kraju prvog kvartala 2020. godine prvo mesto su zauzeli karavan Lada Largus i terenac Lada 4x4. Oni su tri godine nakon kupovine izgubili samo 14% od prvobitne cene.

Na drugom mestu su Lada Priora i Lada Granta (sa mehaničkim menjačem). Vlasnici Priore su za tri godine izgubili 15,3%, a Grante 16,2% od prvobitne cene. U prvoj petorci se našao i model Lada Largus Cross, koji je posle tri godine korišćenja zadržao 83,6% svoje prvobitne vrednosti.

Sedan Lada Vesta nije među prvih pet, jer verzija sa motorom 1,6 l i mehaničkim menjačem posle tri godine košta 81,2%, što znači da je Vesta za to vreme izgubila 18,8% cene novog automobila. Ako se uzmu u obzir tekuće cene, ovaj model će do 2023. godine biti jeftiniji za nešto više od 120.000 rubalja.

Izvor: Russia Beyond

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 348Komentari