home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen Zwickau

Jedna vest iz Volkswagena koji je saopštio da je proizveo poslednji automobil sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem u Zwickau fabrici na istoku Nemačke.

Ovo postrojenje je prestankom proizvodnje Golfa R Variant (koji je bio poslednji model sa SUS motorom iz te fabrike) postalo proizvodni pogon isključivo za električna vozila (u to je Volkswagen uložio 1,2 milijarde evra).

Za sada se tamo pravi Volkswagen ID.3 hatchback, a od leta će početi i proizvodnja modela ID.4. U planu su i Audijev EV model, kao i Seat el-Born.

Za 2021. godinu je planirana proizvodnja od 330.000 vozila, a treba reći da će u ovoj fabrici sa oko 8.000 radnika nastaviti da se prave i karoserije za Lamborghini Urus i Bentley Bentaygu.

Poslednji proizvedni automobil sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem u ovoj fabrici je inače Golf R Variant u Oryx White Pearl Effect boji i namenjen je kupcu iz Nemačkre.

Na kraju i informacija da je u ovoj fabrici od starta proizvodnje (u maju 1990. godine)   proizvedeno ukuppno 6.049.207 Volkswagenovih automobila (Polo, Golf, Golf Variant, Passat limuzina i Passat Variant).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 249Komentari