home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mustang i zebra

Jun je bio mesec LGTB zajednice što su službenici policijske stanice Zapadnog Vankuvera u Kanadi obeležili postavljanjem pešačkog prelaza u duginim bojama ispred zgrade policije.

"Pešački prelaz u bojama Prajda biće ovde godinu dana kao dokaz naše posvećenosti prihvatanju i promovisanju različitosti i poštovanja", izjavili su iz policije. Međutim, nedelju dana nakon otkrivanja, zebra je "oskrnavljena" tragovima guma vozača četvrte generacije Forda Mustanga.

Prema policijskom izveštaju, osoblje koje se nalazilo u stanici je čulo glasno cviljenje guma koje se čulo ispred zgrade. Izašli su i videli tragove spaljenih guma na zebri duginih boja, a vozilo je već bilo napustilo mesto događaja. U njihovoj izjavi za javnost, koju je dao policajac Kevin Goodmurphy, vozač Mustanga je "napravio gest zločina iz mržnje na mestu koje promoviše upravo suprotno" pa su zatražili pomoć građana kako bi locirali Ford Mustang i uhvatili vozača.

Mada se tragovi guma jasno vide, snimak s video kamere baš i ne potvrđuje "zločin iz mržnje." Može se videti da Mustang staje na zebri, proverava ima li saobraćaja na glavnoj ulici, te bez zanošenja zadnjeg kraja skreće udesno.

Video nema zvuk, zadnji točkovi Mustanga su prekriveni grmom biljke i ne primećuje se da je reč o agresivnom, mržnjom inspirisanom paljenju guma kao što to kazuje izveštaj policije. Sem toga, 'radnja' traje manje od osam sekundi i ne čini se da je mogla da izazove 'neprekidno škripanje guma' kako je tvrdila policija.

CBC News izveštava da je policija detektovala osumnjičenu osobu, ali ne otkrivaju njegov identitet kao ni optužbe s kojima je suočen, osim potvrde da za sada istražuju tek "oštećenje poseda ili stvari".

Izvor: Jutarnji.hr / YouTube

Foto: West Vancouver Police Department        čitanja : 462Komentari