home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Markus Duesmann

Govoreći za Rojters o prodaji automobila pre pandemije, novi direktor Audija, Markus Duesmann, priznao je da je kompanija Tesla prednjači u današnjoj auto-industriji.

"Trenutno imaju veće baterije jer su njihovi automobili konstruisani sa baterijom kao polaznom tačkom. Tesla je dve godine ispred u pogledu računarskih i softverskih sistema, kao i u oblasti autonomne vožne", rekao je Duesmann.

Generalni direktor Audija pokrenuo je novi projekat pod nazivom Artemis, sa ciljem da premosti taj jaz. Audi već planira novih 75 električnih modela do 2029. godine, a u tome će mu pomoći upravo Artemis. U srcu tog projekta je razvoj "visokoefikasnog električnog automobila" do 2024. godine.

Audi E-tron

Do sada su Audijevi E-Tron električni modeli razočarali u pogledu efikasnosti. Može li Artemis ovo da popravi? Odgovornost je na plećima Alexa Hitzingera, bivšeg inženjera Porschea i Formule 1, koji je bio zadužen i za Audijevu autonomnu inteligentnu vožnju (AID), lansiranu 2017.

Vreme će pokazati da li će Audijev novi projekat biti plodan. Jedno je sigurno - firma traži inspiraciju na pravoj strani. Ugledati se na Teslu kada je reč o električnim vozilima danas je ispravan potez. To bi takođe trebalo da znači i da će se budući Audijev električni automobil verovatno takmičiti sa Teslom.

Izvor: B92.net

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 584Komentari