home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Subaru Outback

U avgustu 2020. godine navršilo se 25 godina od kako je jedan od legendarnih Subaru-ovih modela, Outback, pušten u prodaju.

Prilikom dizajniranja prve generacije Subaru Outback-a, za osnovu je uzet model Subaru Legacy karavan. Novo izdanje je dobilo povećano rastojanje od tla i moćnu plastičnu zaštitu po obodu karoserije.

U zavisnosti od tržišta, druga generacija Outback dolazila je u tri tipa karoserije, a zajedno sa karavanom proizvedena je i limuzina. Pored toga, Subaru Baja pikap je takođe proizveden za američko tržište.

Automobili druge generacije bili su opremljeni bokser benzinskim motorima različitih veličina - četvorocilindarskim zapremine dve i 2,5 litre, kao i šestocilindarskim od tri litre. Kupcima je ponuđen i mehanički menjač i hidromehanički automatski.

Javnosti je 2003. godine predstavljena treća generacija Subaru Outback-a. Na automobilu su primenjena ista tehnička rešenja kao u novom Legacy-u. Pored toga, automobil je dobio poboljšane motore povećane snage.

Četvrta generacija Outback-a debitovala je 2009. godine sa novim menjačem - pouzdanim i ekonomičnim varijatorom V-lanca, koji omogućava efikasnije korišćenje mogućnosti motora i pruža dobru efikasnost goriva.

Od 2014. godine aktuelna je peta generacija Outback-a. Zasnovan na konceptu svestrane bezbednosti, model sadrži čitav niz tehničkih rešenja kako za pasivnu tako i za aktivnu bezbednost, uključujući sistem koji pomaže vozaču i ispravlja njegove moguće greške.

Početkom 2021. godine šesta generacija Subaru Outback-a biće predstavljena javnosti.

Izvor: Netauto.rsčitanja : 248Komentari