home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lucid Air

Nakon što je Lucid objavio cenu ulazne verzije svog limuzinskog modela nismo morali dugo da čekamo na odgovor iz Tesle.

A priča otprilike ide ovako. Kako podseća Index.hr, početkom 2020. godine Tesla Model S kao najstarije ime u Teslinoj gami drži cenu i dalje na visokom nivou, a u odnosu na godine pre auto nudi novosti u pogledu dometa koji je u kratkom periodu gotovo udvostručen.

U maju je Model S prvi put drastično pojeftinio, i to za oko 8.000 dolara. Pomoglo je utoliko što je uprkos drastičnom rastu potražnje za manjim modelima, najviše za modelom Y, prodaja Modela S zadržana na konstantnom nivou. Sa 139.300 isporuka u prethodnom kvartalu Tesla Motors je stigao do vlastitog rekorda, i to u ovim izazovnim vremenima.

A onda početkom nedelje dolazi Lucid i objavljuje da najjeftiniji Air više ne košta 95.000, nego tek 77.400 USD, odnosno 69.900 USD nakon što se uračunaju podsticaji. Za Teslu podsticaja više nema, a cena je za oko 2.000 USD veća, odnosno iznosi 71.990 USD nakon najnovijeg smanjenja od 3.000 USD. I pritom je Lucidov model snažniji (480+KS) i s većim dometom (650 km), a mnogi će reći i vizuelno kudikamo uspešniji.

Sada se u sve ubacio Elon Musk i doneo odluku. Cena Modela S još pada i iznosi 69.420 USD, odnosno manje nego što košta Lucid. Da li će sve tu stati ili možemo  očekivati odgovor s druge strane teško je reći. Ali svakako biće zanimljivo videti šta će se dešavati u ovom zaista dinamičnom segmentu. Ponovimo još jednom, samo pre nekoliko meseci Model S je imao cenu od 79.990 USD.

Izvor: Index.hr

Foto: Lucid Motorsčitanja : 1137Komentari