home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi fabrika

Šefovi u nemačkoj automobilskoj industriji su iskazali pesimizam u prognozama za predstojeće mesece, uprkos jačanju potražnje u oktobru, pokazalo je istraživanje instituta Ifo.

"Potražnja za automobilima se značajno povećala”, rekao je Ifo-v analitičar Klaus Wohlrabe, dodavši da je jačanje potražnje u velikoj meri poboljšalo raspoloženje poslovnih čelnika u autoindustriji.

Njihova ocena aktuelnog stanja u poslovanju je tako znatno poboljšana u oktobru, iskazana u skoku indeksa na minus 0,2 boda, s minus 20,4 boda u septembru, pokazuje izveštaj nemačkog instituta za ekonomska istraživanja.

Raspoloženje kvare nove narudžbine čiji indeks je potonuo s 51,5 bodova u septembru na 29,2 boda u oktobru

U takvom okruženju su i očekivanja za predstojeće mesece ponovo oslabila, četvrti mesec zaredom, uz pad odgovarajućeg ifovog indeksa za gotovo 10 bodova, na 17,7 bodova.

Nemačka izvozi tri od četiri automobila koje proizvede a potražnja na inostranim tržištima u idućim mesecima će verovatno biti nešto slabija, napominju u Ifo-u.

U prvih devet ovogodišnjih meseci ukupan izvoz nemačkih automobila je bio za 34 posto slabiji nego u istom periodu prošle godine i proizvođači automobila planiraju otpuštanje radnika, ističe se u saopštenju nemačkog instituta.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 422Komentari