home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Stellantis

Deoničari Fiata Chrysler i PSA Grupe će se sastati 4. januara kako bi odobrili planirano spajanje i stvorili Stellantis, četvrtog najvećeg svetskog proizvođača automobila, saopštile su dve kompanije.

Italijansko-američki Fiat Chrysler (FCA) i francuski proizvođač Peugeota PSA su se dogovorili da će se udružiti u ugovoru o spajanju vrednom 38 milijardi dolara, ujedinivši marke kao što su Fiat, Jeep, Dodge, Ram i Maserati s Peugeotom, Opelom, Citroenom i DS.

Dve kompanije su se obavezale i da će spojiti do kraja prvog tromesečja sledeće godine.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rs

Izvršni direktor PSA grupe smatra da neki proizvođači neće "preživeti" ovu deceniju

Izvršni direktor PSA grupe Carlos Tavares očekuje dodatne konsolidacije u auto industriji u ovim vremenima kada je potrebno ubaciti milijarde i milijarde evra u razvoj električnih modela i infrastrukture.

Tokom telekonferencije Reuters Automotive Summit on je podelio svoje predviđanje da neće svi proizvođači preživeti ovu deceniju.

"Preživeće samo oni najagilniji", objasnio je Tavares potvrdivši pritom da će PSA i FCA grupacija delovati pod nazivom Stellantis.

Tavares je istakao da je jedan od prvih zadataka poboljšati položaj grupacije na kineskom tržištu budući da, kako kaže, "niti jedan veliki proizvođač automobila ne sme da si dopusti da ne bude prisutan na najvećem tržištu na svetu". Cilj Stellantis grupe biće i smanjenje broja modela i verzija.

Izvor: Jutarnji.hrčitanja : 379Komentari