home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
UK putevi

Svi smo znali da su autoputevi bezbedniji, ali Britanci su nam to sada objasnili uz pomoć statistike. Tragične automobilske nesreće će se verovatnije desiti na putevima gde se vozi nižim brzinama, od samo 32 do 48 km/h, pokazalo je novo istraživanje Carole Nash (posrednik u osiguranju vozila u Velikoj Britaniji i Irskoj).

Kako prenosi Revija HAK, gotovo šezdeset posto ili preko 16.000 nesreća s poginulim osobama 2019. godine se dogodilo pri brzini manjoj od 48 km/h (30 milja na sat). Povećanje broja nesreća u tim područjima je potencijalno posledica urbanog položaja što znači da za korisnike puteva postoji više opasnosti koje trebaju da izbegnu.

Kod nešto više od svake desete nesreće sa smrtnim ishodom je učestvovao pešak, dok je kod 10 posto tragičnih nesreća učestvovao i motocikl. Daljnjih sedam posto je uključivalo bicikliste, sugerišući da gradske lokacije dolaze s povećanim rizicima.

Preko 5500 vozača je poginulo na rutama s ograničenjem brzine između 82 i 96 km/h, što čini dvadeset posto svih smrtnih slučajeva.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 305Komentari