home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla ekran

Proizvođači automobila žele da vas uvere da su multimedijski ekrani osetljivi na dodir najbolja stvar koja je mogla da se dogodi, ali mnogi vozači ne misle tako, a i gomilanje funkcija na jednom mestu je samo prilika da se uštedi, odnosno da se smanje troškovi proizvodnje.

Kako prenosi Revija HAK, prema reprezentativnoj anketi Instituta za istraživanje mišljenja YouGov napravljenog u ime platforme za prodaju automobila Mobile.de, nemački vozači se radije oslanjaju na klasičnu dugmad i prekidače nego na ekrane osetljive na dodir i glasovnu kontrolu prilikom upravljanja svojim automobilima – iako sigurno prepoznaju prednosti nove tehnologije.

Prema istraživanju, mnogi automobilisti u Nemačkoj još uvek ne uživaju u upravljanju glasom i gestovima ili dodirnim ekranima. U automobilu više vole da pritiskaju tipke na starinski način. Njih 37 posto više preferira tipke ili poluge. Daljnjih 22 posto, smatra da je kombinacija različitih upravljačkih elemenata najbolja, a 16 posto preferira ekran osetljiv na dodir i/ili kontrolu gestovima, dok samo deset posto želi da kontroliše funkcije svog automobila pretežno ili u potpunosti glasom. Prema anketi, ispitanici pre svega žele stvarne tipke ili komande za otvaranje i zatvaranje prozora, za podešavanje klima uređaja i jačine audio sistema.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 336Komentari