home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Njujork

Grad Njujork pokušava da stane na put nepropisnom parkiranju neobičnom taktikom - deleći deo naplaćene kazne sa "uzbunjivačem", prenosi B92.

Predlog zakona se odnosi na prekršioce koji parkiraju svoja vozila tako da blokiraju autobuske saobraćajne trake, biciklističke staze, pešačke prelaze i trotoare, zbog čega su pešaci i biciklisti dovedeni u opasnost, prenosi NY1.

Zanimljivo je da novim zakonom nisu izuzeta vozila gradskih službi, uključujući policijske automobile, koje će građani takođe moći da prijave za nedozvoljeno parkiranje i tako dopune svoj budžet.

Ukoliko se usvoji, novi zakon takođe predviđa povećanje iznosa kazni za nepropisno parkiranje sa 115 na 175 dolara, tako da grad neće ostati uskraćen za pun iznos svog dela kazne. Osoba koja prijavi prekršaj dobila bi 25% od 175 dolara ili oko 44 dolara, a ostalo bi išlo u gradsku kasu.

Predloženi zakon je napisan po ugledu sa sličan zakon koji omogućava ljudima da prijavljuju automobile koji su parkirani sa uključenim motorom, takođe za procenat od napisane kazne, što je već rezultiralo značajnim isplatama. Ipak, novi zakon tek treba da odobre gradske vlasti, pa bi moglo da prođe izvesno vreme pre nego što grad počne da isplaćuje procenat od kazni "uzbunjivačima".

Izvor: B92.net

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 474Komentari