home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche e Bike

Porsche je nedavno predstavio svoj novi električni automobil Taycan Cross Turismo, a pored njega debitovala su i dva električna bicikla koji su, kako kažu, "inspirisani upravo Taycan Cross Turismom".

Porscheov e-bicikl sadrži okvir od ugljeničnih vlakana s punom suspenzijom i Magura kočnice. Pored toga, opremljeni su i sličnim komponentama, uključujući motore i sisteme za menjanje brzina, proizvedene od japanskog giganta biciklističke industrije Shimano.

Porsche kaže da su bicikle napravili kao dopunu Taycan Cross Turismu, koji ima zadnji nosač na koji se mogu smestiti do tri bicikla.

Porsche e Bike

Prvi model pod nazivom Porsche eBike Sport je dizajniran za ulice, može da postigne brzinu do 25 km/h i ima visokokvalitetne komponente oslanjanja namenjene pružanju uravnotežene vožnje po asfaltu ili bilo kom drugom manje zahtevnom terenu.

Porsche e Bike

Drugi model, Porsche eBike Cross, namenjen je vožnji na zahtevnijem terenu i dolazi s hidraulički podesivim nosačem za brzu promenu visine sedišta.

U svom saopštenju Porsche ne navodi s kakvim kapacitetima baterija dolaze njegovi električni bicikli i koliko možete da pređete s jednim punjenjem, ali zato uvek imate u rezervi Taycan Cross Turismo na koji stavite bicikl i odvezete su u suton s 300 na sat.

Oba modela će se isporučivati u tri veličine, a u prodaji će se naći još ovog proleća.

Obzirom da se radi Porsche brendu, verovatno vas neće previše začuditi njihove cene, pa ćete eBike Sport platiti 10.700 dolara, dok će vas eBike Cross koštati 8.549 dolara.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: Porschečitanja : 307Komentari