home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla punjači

Nakon što je pre pet meseci počela da prodaje Tesla vozila u Hrvatskoj i u martu zabeležila prodaju od 31 vozila na ovom tržištu, kompanija Elona Muska je sada najavila da kreće u intenzivnu izgradnju stanica za punjenje za svoja vozila.

Nove stanice Tesla nudi besplatno u zamenu za zemljište na kojima mogu da se postave. To znači da će pokriti sve troškove izgradnje i održavanja te ih nuditi kao svoju uslugu. Prijave traju do kraja maja.

Kompanija Tesla je širenje poslovanja najavila na svom sajtu, javlja Jutarnji list. Tamo navodi da nudi elektrifikovanje poslovanja, odnosno da građani i biznisi mogu da postave Supercharger na svojoj lokaciji.

"Vozila Tesla su opremljena ugrađenim sistemom za navigaciju koji vozače usmerava do Superchargera u blizini i tako vam neprekidno dovodi nove kupce i osigurava vraćanje vernih kupaca. Superchargere održava kompanija Tesla, pa za vas nema dodatnih poslova održavanja ni brige", navodi američki proizvođač električnih vozila.

U Tesli dodaju da oni sami upravljaju s izgradnjom, nadzorom i održavanjem Superchargera na lokaciji klijenata. Navode da sve radove obavljaju instalateri same Tesle. Inače, Tesla u Evropi ima oko 600 Supercharger stanica za punjenje.

"Idealne lokacije za postavljanje su one s osam ili više pojedinačnih parking mesta i koje pružaju dodatne sadržaje kupcima, primera radi restorane, prodavnice namirnicama i drugom robom, toalete i Wi-Fi mrežu. Lokacije se trenutno biraju na bazi potreba za širenjem tržišta te prema popularnosti pojedinih ruta i odredišta", ističe Tesla.

Izvor: Tportal.hr / Jutarnji.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 192Komentari