home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferrari F8 Tributo

Prihodi italijanskog proizvođača sportskih automobila Ferrari su u prvom tromesečju godine iznosili milijardu evra, što je osam posto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Neto dobit kultnog italijanskog brenda je porasla za četvrtinu. U prvom tromesečju EBITDA je porasla za 19% na 376 miliona evra (452 miliona USD) nasuprot 369 miliona koje su analitičari očekivali u Reutersovoj anketi.

Međutim, ono što je zabrinulo investitore jeste odlaganje finansijskih ciljeva za 2022. godinu. To se dogodilo zbog pandemije, uprkos tome što je Ferrari izvestio o listi rekordnih narudžbina.

"Razborite korake koje smo preduzeli 2020. godine nastavljamo i tokom 2021. kako bismo prilagodili svoje izdatke kao odgovor na hitnu situaciju Covid-19 pa ćemo za godinu dana odložiti postizanje naših smernica s kraja 2022. godine", navodi predsednik i vršilac dužnosti izvršnog direktora John Elkann, predstavljajući rezultate kompanije u prvom tromesečju.

Deonice Ferrarija su pale za čak 6,8% nakon ove informacije.

U svom planu predstavljenom 2018. godine, proizvođač automobila je prognozirao prilagođenu zaradu pre kamata, poreza, amortizacije i amortizacije (EBITDA) koja je trebalo da naraste na nivo između 1,8-2,0 milijardi evra.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 338Komentari