home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Brembo kočnice

Brembo je italijanska firma najpoznatija po proizvodnji kočnica. Bliži se 60. rođendan pa je trebalo kreirati nešto posebno. Mislim, šta napraviti s kočionim čeljustima, na primer? Nisu tako atraktivne kao ostali delovi automobila, a proizvođači su se uglavnom trudili da ih ofarbaju u crvenu, žutu ili da ih sakriju neuglednom sivom bojom na nekom konfekcijskom automobilu.

Kada kupujete sportski automobil, osim karoserije i naplataka, možete da odaberete i boju kočionih čeljusti. Tu Brembo vidi svoju priliku pa je predstavio prototip čeljusti koje menjaju boju pomoću ugrađenih LED lampica. Proizvod je nazvan Brembo New G Sessanta, piše Revija HAK.

Nova čeljust ne iscrpljuje svoje inovacije samo s estetskim rešenjima. Funkcija osvetljenja sistema Brembo New G Sessanta je takođe u dijagnostici i komunikaciji. Zahvaljujući bežičnoj povezanosti, diode mogu da pruže različite podatke i informacije o stanju vozila ili kočionog sistema ili da vam omoguće da svoj automobil ili motocikl pronađete na parkingu, stvarajući mali ali dovoljan nivo svetlosti.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Brembočitanja : 305Komentari