home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alpine

Renault gasi kultnu značku ‘Renault Sport‘, a svi njegovi sportski modeli umesto toga sada će biti označeni kao Alpine

Kako piše Jutarnji.hr, francuski proizvođač automobila je najavio da je odeljenje 'Renault Sport' preimenovano u 'Alpine Cars', kao deo novih strateških planova Renault Grupe, koji su prvi put objavljeni još u januaru.

"Kao deo reorganizacije Renault Grupe po markama, ključno je da različiti subjekti koji čine poslovnu jedinicu nose naziv Alpine i utelovljuju vrednosti i ambicije marke", rekao je Laurent Rossi, izvršni direktor Alpine. „Alpine želi da bude premium sportska marka kojoj su u prvom planu inovacije i tehnologija. Alpine sa svojom stručnošću i iskustvom u gradnji sportskih automobila je glavna karta u postizanju naših ciljeva."

Renaultov potez znači da će svi budući modeli visokih performansi dobiti Alpine značku umesto oznake 'R.S.' koju su nosili neki od najbržih Renaulta Twingo, Clio i Megane u poslednjih 20 godina. Ispostavilo se da će isti ljudi koji stoje iza pločice ‘Renault Sport’ biti odgovorni za buduće Alpine modele i to je vrlo dobra vest za ljubitelje francuskih sportista.

Alpine bi trebalo da postane 100-posto električna marka, već je najavljena i saradnja s Lotusom za novi sportski model automobila, a planira i predstavljanje vruću verziju Renault 5 na baterije, kao i sportski crossover model.

"Postajući Alpina naši stručnjaci kreću u novu dinamiku, bogatu projektima izvedenim uz podršku timova Alpine Racing i svih firmi Renault Grupe. Ovo je izuzetno uzbudljivo vreme za naše inženjere”, dodao je Robert Bonetto, direktor inženjeringa proizvoda firme Alpine.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Alpinečitanja : 304Komentari