home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes EQA

Daimler će postepeno ukinuti motore s unutrašnjim sagorevanjem, možda pre svog interno postavljenog cilja do 2039. godine, zahvaljujući sve većoj potražnji nemačkih potrošača za električnim Mercedesima, rekao je izvršni direktor Ola Källenius.

“Hoćemo li ubrzati? Da, da”, rekao je Šveđanin.

Prelazak u kompaniju s nula emisija biće brži, a možda je taj scenario 2039. godine najkonzervativniji scenario koji vidimo u raznim planovima o kojima raspravljamo, dodao je Källenius.

Grupa sa sedištem u Štutgartu je postavila cilj da ponudi potpuno ugljenično neutralni novi automobil u roku od 20 godina još 2019. godine, ali konkurenti kao što su General Motors i Ford su ambiciozniji.

Međutim, Källenius, koji ne navodi tačan datum kraja ere modela s SUS motorima, rekao je da "dinamika tržišta", regulatorni pritisci i smanjeni troškovi baterija čine prelazak na električna vozila ekonomski atraktivnim.

Ubrzava se i prodaja postojećih električnih vozila. U prva tri meseca ove godine Mercedes je prodao oko 43.000 hibridnih vozila i više od 16.000 čisto električnih vozila širom sveta, što predstavlja 10% globalne prodaje. Prošle godine takva vozila predstavljala samo 7,4 posto isporuka.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 276Komentari