home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
VW ID.Buzz

Volkswagen planira da lansira autonomni komercijalni taksi i službu za dostavu u Hamburgu u Nemačkoj, putem svoje firme za deljenje vožnje Moia, počev od 2025. godine.

Usluga će koristiti autonomne kombije zasnovane na budućem Volksvagenovom električnom kombiju (najavljen konceptom iz 2017. godine), a oslanjaće se na sistem autonomne vožnje nivoa 4 koji je razvio Argo AI, a koji VW Grupa poseduje zajedno sa Fordom.

Iako ova komercijalna usluga VW Grupe neće biti dostupna još nekoliko godina, proizvođač automobila će testiranje prototipa autonomnih kombija početi već ovog leta. Prototipovi će se u početku testirati na putevima u blizini aerodroma u Minhenu, ali će se širiti na više područja kako razvoj bude napredovao.

VW Grupa razvija sopstveni sistem za autonomnu vožnju putem svog novog softverskog biznisa Cariad, za automobile u privatnom vlasništvu. Biće dostupan svim brendovima VW Grupe, ali tajming je neizvestan.

Inače, standardni električni kombi ID.Buzz bi trebalo da stigne u evropske salone 2022., a u Sjedinjene Države tek 2023. godine.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Izvor: Motorauthority.com

Foto: Volkswagenčitanja : 223Komentari