home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Apple

Ulrich Kranz, koji je nadgledao lansiranje BMW-ove i EV divizije i suosnivač kompanije Canoo, kreće u Kaliforniju.

Apple je unajmio Ulricha Kranza, bivšeg potpredsednika BMW-a i suosnivača EV start-up kompanije Canoo, da radi na njegovom oživljenom projektu razvoja električnog automobila. Vest je prvo objavio Bloomberg, a imenovanje Kranza prati oživljavanje aktivnosti iz nedavno obnovljenog programa kompanije Project Titan.

Nedavno je objavljeno da je Apple blizu potpisivanja sporazuma o zajedničkom ulaganju koji bi rezultirao da LG Electronics proizvede prve primerke Apple automobila kao pilot projekat za procenu interesa potrošača.

Nejasno je kakvu će tačno ulogu igrati Kranz tokom razvijanja programa, ali on će izveštavati šefa Projecta Titan Douga Fielda, koji je prethodno nadgledao razvoj i proizvodnju električnog sedana Tesla Model 3. Pre nego što je osnovao Canoo, Kranz je proveo 30 godina u BMW-u, gde je vodio razvoj ključnih modela i3 i i8. Takođe je proveo kratak period kao glavni tehnološki direktor u kompaniji Faraday Future. Prema Bloombergu, koji se poziva na interne izvore u Appleu, Kranz je napustio Canoo u aprilu i preuzeo je novu ulogu u Kaliforniji „poslednjih nedelja“.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Izvor: Autocar.co.ukčitanja : 239Komentari