home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat 500e

Stellantis će u svojoj fabrici Melfi na jugu Italije od 2024. godine proizvoditi četiri električna vozila srednjeg segmenta različitih marki, saopštio je sindikat UILM.

Otkako je Stellantis formiran početkom ove godine spajanjem Fiat-Chryslera i francuskog PSA, proizvodnja u Italiji je pod lupom zbog veće cene nego drugde u Evropi, piše Reuters.

"Stellantis je najavio da će Melfi biti prva fabrika u Italiji koja će dobiti nove modele na osnovu poslovnog plana nakon 2022. godine", navodi se u izjavi UILM-a nakon sastanka predstavnika radnika sa proizvođačem automobila u italijanskom ministarstvu industrije u Rimu.

Buduća proizvodnja u Melfiju će se zasnivati na jednoj pojačanoj proizvodnoj liniji koja će spojiti dve postojeće, navodi sindikat, dodajući da će restrukturiranjem proizvodni kapacitet na lokaciji ostati nepromenjen na oko 400.000 jedinica.

Šef UILM-a Rocco Palombella je rekao je da sindikati nisu dobili sve odgovore koje su želeli jer Stellantis još radi na novom poslovnom planu.

Izvršni direktor Stellantisa Carlos Tavares je rekao da će grupa predstaviti svoj poslovni plan krajem ove godine ili početkom 2022. godine. Stellantis, četvrti najveći proizvođač automobila na svetu, nije izneo detalje o tome o čemu se razgovaralo na sastanku. U ranijoj izjavi kompanija ističe da radi "odlučno i brzo" podržavajući energetsku tranziciju svih svojih italijanskih lokacija.

Italijanski ministar industrije Đankarlo Đorđeti rekao je u odvojenoj izjavi nakon sastanka da Stellantis tek treba da odluči gde će graditi svoju treću fabriku električnih baterija u Evropi.

Ivan Mitić - Autoblog.rs

Izvor: Reutersčitanja : 556Komentari