home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Klaus Buse

Klaus Buse (Klaus Busse), potpredsednik dizajna u kompaniji Stellantis, proglašen je „herojem dizajna“ na ovogodišnjoj dodeli nagrada časopisa Autocar.

Ovo prestižno priznanje dodeljuje se pojedincu koji je dao značajan doprinos automobilskom dizajnu, ne samo u protekloj godini, već i tokom cele karijere.

Autocar je želeo da skrene pažnju na Buseov trud koji ulaže u vođenju dizajna modela proizvođača Fiat, Alfa Romeo i Maserati, ističući njegov nedavni rad na modelima kao šo su Novi 500 i Maserati MC20, kao i na konceptima  Alfa Romeo Tonale i Fiat Centoventi.

Mark Tišo (Mark Tisshaw) urednik časopisa Autocar: „U kompaniji brendova Alfa Romeo, Fiat i Maserati, Klaus Buse je imao ključnu ulogu u obnavljanju ne jednog, već ova tri legendarna i omiljena brenda automobila. Kroz dizajn modela poput Novog 500 i Maserati MC20, Buse je stvorio nezaboravni i jedinstveni dizajn za svaki deo tržišta. Koncepti poput modela Fiat Centoventi pokazuju da će njegov dizajn nastaviti da postavlja trendove u industriji i u narednim godinama.“

Klaus Buse, potpredsednik dizajna u kompaniji Stellantis, dodaje: „Ogromna je čast primiti ovako prestižnu nagradu. Posvećujem je neverovatnom timu u našem dizajnerskom studiju Centro Stile u Torinu. Ova nagrada je svedočanstvo njihovog napornog rada, posvećenosti i zajedničke pasije za italijanskim dizajnom i inspirišućim brendovima sa kojima radimo.“

Sa diplomom Univerziteta u Koventriju i karijerom koja obuhvata uloge poput šefa dizajna enterijera u FCA u Severnoj Americi, Klaus je stekao veliko iskustvo u Nemačkoj, Engleskoj i Americi, a njegov rad na automobilskom i industrijskom dizajnu je prepoznat već godinama.

Neki od najnovijih automobila po kojima je Klaus poznat su neverovatni Maserati MC20, prvi supersportski dvosed ovog brenda sa centralno postavljenim motorom i potpuno električni Novi 500 koji ilustruje Klausovu sposobnost da potpuno promeni dizajn automobila, a da silueta po kojoj je poznat ostane ista.

Klaus je takođe dobio pohvalu za rad na dizajnu modela Fiat Centoventi, konceptno vozilo koje je izazvalo ogromnu pažnju na Sajmu automobila u Ženevi 2019. godine na kojem je proslavljen 120. rođendan brenda, kao i za koncept modela Alfa Romeo Tonale, koji prikazuje prvi korak brenda ka elektrifikaciji sa plug-in hibridnim terencem srednje veličine. Za više informacija o dodeli nagrada Autocar časopisa, posetite sajt: https://www.autocarawards.co.uk/

PR saopštenječitanja : 291Komentari