home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bugatti Chiron

Nakon gotovo dve godine nagađanja Volkswagen će uskoro doneti konačnu odluku, piše Index.hr.

Volkswagen grupa će uskoro odlučiti o budućnosti njene najluksuznije marke. U pitanju je Bugatti, a skoru odluku najavio je Oliver Blume, prvi čovek Porschea i član uprave Volkswagena, piše Automotive News Europe.

Volkswagen je još u martu objavio da radi na strateškom partnerstvu s Rimcem, a koji će uroditi jačim vezama Porschea i Rimca. Na kraju bi mogao da urodi i prodajom Bugattija kompaniji Rimac Automobili, podseća Automotive News Europe.

U to vreme Volkswagen je najavio da Porsche ulaže 70 miliona evra u Rimca i podiže vlasnički udeo s 15 na 24%. 2018. godine Porsche je kupio 10% udela u Rimcu, a godinu kasnije je povećan na 15%.

Kako god bilo, još od odustajanja od novog Bugattijevog modela mnogi nagađaju da Volkswagen želi da se reši Bugattija i da sigurno ne planira velika ulaganja u hipersportski segment. Bugatti, s druge strane, stalno predstavlja nove verzije Chirona, pa ostaje nejasno kakva je trenutna situacija u francuskoj kompaniji. U svakom slučaju, sledeći meseci biće ključni za budućnost kompanije iz Molsheima.

Izvor: Index.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 415Komentari