home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bugatti Divo

Bugatti je u avgustu 2018. godine predstavio novi hiperautomobil (na događaju "The Quail" u Kaliforniji), dok su prve isporuke kupcima startovale tokom 2020.

Divo košta 5 miliona evra, a takva cena i ne čudi budući da je napravljena ograničena serija od samo 40 komada.

Sada je Bugatti saopštio da je isporučen i poslednji, dakle 40. primerak ovog hiperautomobila.

Bugatti Divo

U pitanju je primerak u plavoj boji, sa točkovima u boji zlata, kao i enterijerom u kome se ističu French Racing plava i Deep plava boja, uz mat detalje od ugljeničnih vlakana.

Bugatti Divo

Automobil je ime inače je dobio po francuskom vozaču Albertu Divou, koji je krajem dvadesetih godina prošlog veka dva puta trijumfovao na trci Targa Florio.

Bugatti Divo se bazira na Chironu, od koga se naravno razlikuje po doteranom stajlingu (potpuno novi prednji deo, uska LED svetla, otvori za vazduh), poboljšanoj aerodinamici (optimozovana "vazdušna zavesa", širi prednji spojler koji doprinosi 90 kg većem daunforsu u odnosu na Chiron), modifikovanom oslanjanju, značajnoj boljoj upravljivosti i bržem menjaču, kao i za 35 kg manjoj težini.

I Divo pokreće 8,0 litarski W16 quad-turbo motor sa 1500KS i 1600 Nm obrtnog momenta, uz DSG menjač i pogon na sva četiri točka.

Fabrika navodi da Divo od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,4 sekunde, dok je maksimalna brzina el. ograničena na 380 km/h.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 279Komentari