home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lada Xray

Učešće marke Lada na ruskom tržištu automobila do kraja 2021. godine će iznositi između 22 i 23 posto, rekao je šef Rosteca, jednog od vlasnika Lade, Sergej Čemezov.

"Učešće Lade na ruskom tržištu bi trebalo da bude 22-23 posto," rekao je Čemezov, a prenose mediji.

"Polazimo od realne prognoze da bi celokupno rusko tržište moglo da premaši 1,8 miliona vozila 2021. godine, ali samo ako se prevlada kriza s snabdevanjem elektronskim komponentama i država podupre kupovinu u četvrtom tromesečju", dodao je Čemezov.

Ranije je predsednik Avtovaza Nicolas Maure rekao da kompanija očekuje značajan rast na ruskom tržištu automobila 2021. godine u slučaju nastavka mera državne podrške automobilskoj industriji i ako se uspostavi snabdevanje elektronskim komponentama.

Takođe je najavio da Avtovaz planira da u iduće četiri godine predstavi pet novih modela Lade i u roku od pet godina dovede tu marku u viši cenovni segment.

U prvoj polovini godine u Rusiji je prodato 200.000 Lada. Lade su razvrstane u pet grupa modela: Vesta, Xray, Largus, Granta i Niva. Vlasnici Avtovaza, u čijim pogonima se proizvode Lade, su Renault - Alliance Rostec Auto s učešćem od 68 posto i ruska državna korporacija Rostec s 32 posto.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 352Komentari