home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes-Benz 600

Mercedes-Benz 600 koji je pripadao engleskom muzičaru, pevaču, tekstopiscu, muzičkom i filmskom producentu te gitaristi legendarnih Bitlsa prodat je za 145.000 funti.

Automobil se pojavio u septembru 1963. godine, a postao je hit među slavnim ličnostima, državnicima i diktatorima širom sveta.

Mercedes-Benz 600

Radi se o nasledniku modela 300D Adenauer a proizveden je u ograničenom broju primeraka. U svoje vreme je važio za najskuplji i tehnološki najnapredniji Mercedesov model u čijem razvoju se nije štedelo. Njegova veličina, težina i brojni hidraulični sistemi su doveli do razvoja 6,3 litarskog M100 V8 motora sa Boschovim mehaničkim sistemom ubrizgavanja goriva. Motor je razvijao 247KS te je omogućavao maksimalnu brzinu od 208 km/h. Ovaj motor je uparen s četvorostepenim automatskim menjačem.

Mercedes-Benz 600

Mercedes-Benz 600 je sinonim za luksuz i udobnost, a njegovo prilagodljivo vazdušno oslanjanje je godinama bilo ispred svog vremena te sami začetak današnje Active Body Control tehnologije. Svaka luksuzna funkcija se oslanjala na kompleksni hidraulični sistem, uključujući električne prozore, prednja i zadnja sedišta te prtljažnik.

Unutrašnjost sadrži mnogo drveta, kože i metala.

Mercedes-Benz 600

Harison je kao jedna od najpoznatijih slavnih ličnosti 1967. godine kupio potpuno novi Mercedes-Benz 600 SWB, jedan od samo 2.190 proizvedenih primeraka. Automobil je lakiran u belu boju, dok je unutrašnjost presvučena crnom kožom i ukrašena drvetom.

U martu ove godine je restauracija obavljena u Velikoj Britaniji, a na aukciji je prodat u utorak za 145.000 funti.

Izvor: Klix.bačitanja : 315Komentari