home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda NSX-R

Kada automobilskim entuzijastima pomenete pojam "Type-R", većina pomisli na legendarni snažni Hondin hatchback Civic ili fantastičnu Integru Type-R coupe, ali samo retki će se setiti nečega još "ozbiljnijeg".

Početkom devedesetih godina prošlog veka, a zatim ponovo deset godina kasnije, Honda je "zalepila" Type-R oznaku na legendarni NSX. Rezultat je bio spektakularan, dok su i cene danas najblaže rečeno spektakularne.

Honda NSX-R

Britanska kompanija Torque GT specijalizovana za japanske automobile putem aukcije prodaje drugu generaciju Hondinog modela NSX-R s početnom cenom od 346.178 evra. Ova cena je gotovo trostruko veća u odnosu na vrednost modela NSX, a moguće je i da će tokom aukcije dostići još veći iznos.

Honda NSX-R

Ova NA2 generacija modela NSX-R je bazirana na obnovljenom NSX-u koji se pojavio posle 2002. godine, a proizvedena je u manje primeraka u odnosu na prvu generaciju. Podaci govore da je Honda proizvela 500 primeraka prve te samo 140 primeraka druge generacije.

U poređenju sa standardnim NSX-om, R je lakši za oko 100 kg zbog upotrebe karbonskih komponenti i uklanjanju nepotrebne opreme uključujući servo upravljač.

Automobil pokreće 3,2 litarski V6 motor koji prema fabričkim specifikacijama razvija 286KS, što je prema dogovoru između japanskih proizvođača, ali je gotovo sigurno da isporučuje više snage na zadnje točkove. Motor je uparen sa 6-stepenim manuelnim menjačem.

NSX-R je prešao 50.920 kilometara.

Izvor: Klix.bačitanja : 348Komentari