home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Tesla sudar

Saobraćajne nesreće u kojima učestvuju Teslini automobili uvek privlače posebnu pažnju, a tako je i ovog puta u slučaju incidenta koji se dogodio u Orlandu.

Javnost i pre zvanične istrage saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju Teslini električni automobili često bez dokaza za incident krive Autopilot, vozači neretko tvrde isto, ali mnogo je slučajeva u kojima su optužbe iznete bez dokaza.

Proteklog vikenda se u Orlandu na Floridi dogodila nova nesreća u kojoj je učestvovao Teslin Model 3, a koji je udario u zaustavljeno policijsko vozilo. Nesreća se dogodila u vreme kada je kompanija Tesla Motors pod istragom Nacionalne administracije za bezbednost saobraćaja na autoputevima upravo zbog ranijih nesreća. Srećom, policajac čiji automobil je udaren nije povređen, dok su vozač Modela 3 i automobila kome je policajac pomagao zbog kvara, lakše povređeni.

AP je saopštio da je u trenutku nesreće bio uključen Autopilot, ali je navodno izvor te informacije bio vozač. Do sada su se takve tvrdnje vozača ispostavile netačnim.

U ovom slučaju je Teslin automobil udario u policijsko vozilo s uključenim rotacionim svetlima i to u njegovu levu stranu, a zatim je nastavio dalje i udario u drugi pokvareni automobil.

U prošlosti je bilo slučajeva u kojima je Autopilot bio uključen u vreme nesreće, ali mnogo je više onih u kojima je dokazano da Autopilot nije odgovoran za nesreću te da uopšte nije bio uključen.

Najmanje jedna nesreća je rezultirala smrtnim ishodom.

Izvor: Klix.bačitanja : 468Komentari