home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lamborghini Urus

Urus se sada može pohvaliti kao model koji je odradio vožnju na najvišem putu na svetu, na vrhu prevoja Umling La u indijskoj regiji Ladakh u Jammuu i Kašmiru, koja se nalazi na 5.882 metara nadmorske visine.

Saobraćajnica napravljena od strane Organizacije graničnih puteva (BRO), Umling La Pass je izvanredan inženjerski podvig koji je BRO izveo u vremenskim uslovima gde se minimalna temperatura kreće u rasponu od -20 stepeni do -10 stepeni. S izuzetno malom gustinom vazduha, nepredvidljivi drumski teren kombinuje šljunkovite, grube i betonske površine sa brzinom vetra koja varira od 40-80 km/h, što ovu deonicu čini jednim od najizazovnijih i najtežih puteva za osvajanje.

Lamborghini Urus

Ovaj veličanstveni put sa svojim neverovatnim krivinama, dvaput je uspešno odradio Lamborghini Urus 8. i 9. oktobra 2021. V8 motor s dvostrukim turbopunjačem je pokazao svoje sposobnosti u izazovnom ambijentu najvišeg puta na svetu za vožnju.

Gospodin Sharad Agarwal, šef Lamborghini Indije, rekao je: „Ovo je ponosan trenutak za Lamborghini jer Urus osvaja vrhunac puta na velikoj nadmorskoj visini preko prevoja Umling La. Želim da čestitam Organizaciji graničnih puteva (BRO) i njenom timu na njihovom izvanrednom dostignuću. Kad smo stigli do Umling La Pass, čak je i samo stajanje 30 minuta bilo izuzetno teško, a kako je ekipa završila put u takvim ekstremnim vremenskim uslovima teško je uopšte zamisliti. Tokom 87,5 km duge vožnje od Hanlea do Umling La, Urus je sjajno prolazio sve avanture ispred sebe u Terra i Sport programu vožnje, na putu koja se nalazi više od baznog kampa Mont Everesta.”

Podsetimo, Urus je SUV model snage 650KS i 850 Nm, ubrzava do 100 km/h za 3,6 sekundi i postiže najveću brzinu od 305 km/h. Lamborghinijeva ekspedicija je održana u partnerstvu s Autocar India i BRO.

Izvor: Autoportal.hr

Foto: Lamborghiničitanja : 373Komentari