home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche 1995 911 Cup 3.8 RSR EVO

Svaki Porsche 911 model kreiran sa Cup dodatkom u svom imenu predstavlja specijalno izdanje, dok ovaj posebni 1995 911 Cup 3.8 RSR EVO ne predstavlja izuzetak.

Prethodni vlasnik ovog modela, koji se sada nalazi na aukciji, trkao se sa njim na Porsche Club Amateur događajima pre nego što je čuo za predlog razvoja Evolution varijante za 1997. godinu. On je nakon toga pohitao u Porsche Motorsports odeljenje kako bi nadogradio svoju mašinu, koja je dobila novi M64/70 RSR Sprint motor sa Carillo klipnjačama i podignutim bregastim osovinama, duplim svećicama po cilindru i brojnim titanijumskim komponentama, što mu omogućuje razvijanje zadivljujućih 390 ks. Ovaj automobil je kasnije opremljen Teilert Engineering kapom i kliznom rozetnom, programabilnom Porsche EFI jedinicom, radi dodatnog podizanja moći na 410 ks.

Porsche 1995 911 Cup 3.8 RSR EVO

Sa druge strane, ovaj unikatni 911 Cup 3.8 RSR EVO poseduje velika kočiona klešta, diskove sa 911 Turbo modela, kanale za hlađenje kočnica od ugljeničnih vlakana, duple podesive branike, servo i dvostruke uljne hladnjake. On takođe poseduje i usavršeni G50 šestostepeni manualni menjač trkačkog kvačila, ultralagane zamajce i diferencijal ograničenog proklizavanja.

Porsche 1995 911 Cup 3.8 RSR EVO

Collecting Cars kuća listovala je automobil sa čistom knjigom štete i originalnom Grand Prix White papirologijom. Sa druge strane, nikakvi detalji o pređenoj kilometraži nisu predstavljeni, ali je putnička kabina u vidno dobrom stanju, iako je moguće primetiti mala oštećenja na materijalu vozačevog sedišta.

Izvor: Autoexclusive.rs / Carscoops.comčitanja : 395Komentari