home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota Supra

Tržište polovnih automobila je prošle godine 'eksplodiralo'. Za tržište klasičnih automobila se može reći da je još više raslo, zato ne čudi da tradicionalne aukcijske kuće i internetske aukcijske platforme ostvaruju ozbiljnu zaradu. Bring-A-Trailer je, po prvi put ikad, 'pomeo' konkurenciju.

Subaru Impreza

I kad kažemo 'pomeo', to zaista i mislimo. U 2020. godini Bring-A-Trailer je prodao 400 miliona dolara automobilskog metala. Prošle godine je brojka udvostručena s ukupnih 828,7 miliona dolara. To je rekord svih vremena i svaku drugu aukcijsku kuću ili web platformu ostavlja u senci, piše Jutarnji.hr.

Porsche Carrera GT

Mecum Auctions je zauzeo drugo mesto s 578 miliona dolara, a ima drugačiji pristup od Bring-A-Trailera. Slično kao i ostali, Mecum naplaćuje procenat prodajne cene kupcu. Ta cena raste ako niste tamo lično da biste ponudili za vozilo. To je problem iz očiglednih razloga tokom pandemije.

Duesenberg

Bring-A-Trailer je drugačiji. Ne samo da ograničava svoju kupovnu naknadu na 5000 dolara, već takođe omogućava svakome da licitira za automobil iz celog sveta. Svako s kreditnom karticom može da se prijavi i nadmeće za automobil svojih snova. Taj limit od 5000 dolara takođe znači da se automobili mogu tačnije proceniti budući da 10-procentna premija aukcijske kuće nije faktor.

Porsche 911 Targa

U isto vreme svojim pristupom rešava još jedan problem – prepreku ulasku na aukciju. Vrlo malo ljudi zna kako tačno licitirati za automobil koji se prodaje putem RM Sotheby's aukcijske platforme. Bring-A-Trailer pruža privlačnu atmosferu svakom ljubitelju automobila. Bez obzira da li ste tamo da kupite Porsche Carreru GT, ili neki stari istrošeni Subaru WRX.

BMW Z4 Safari

Cene polovnih automobila i vrednosti klasičnih automobila bi mogle da padnu tokom sledećih nekoliko godina. Ipak, imamo osećaj da sajtovi za online aukcije poput BaT-a neće uskoro izgubiti svoje mesto.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: arhiva Autoblog.rs / Bring-A-Trailer

Acura NSX


čitanja : 300Komentari