home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Klein Vision AirCar

Danas proizvođači iz celog sveta, uključujući velike automobilske divove, naporno rade na tome da na tržište dovedu leteća vozila veličine automobila. Niti jedan od njih nije tako blizu kao Klein Vision AirCar.

Krajem 2020. godine, AirCar je izveo svoj prvi let, i od tada kompanija kontinuirano napreduje prema proizvodnji. Danas možemo potvrditi da su dobili potvrdu od Slovačke saobraćajne uprave. Letećem automobilu je bilo potrebno više od 70 sati testiranja da dobije sertifikat, piše Jutarnji.hr.

Pokreće ga 1,6 litarski četvorocilindrični BMW-ov motor od 140KS, pri čemu je AirCar sposoban da izvede ozbiljne vazdušne manevre. 'Sertifikat AirCara otvara vrata za masovnu proizvodnju veoma efikasnih letećih automobila. To je službena i konačna potvrda naše sposobnosti da zauvek promenimo putovanja na srednje udaljenosti', rekao je Stefan Klein, inovator, vođa razvojnog tima i test pilot.

Klein Vision AirCar

'Pre 50 godina, automobil je bio oličenje slobode', rekao je Anton Zajac, suosnivač projekta. 'AirCar proširuje te granice, vodeći nas u sledeću dimenziju; gde se put spaja s nebom'.

Klein Vision AirCar

Klein Vision bi mogla da bude jedina kompanija koja je toliko blizu pravoj proizvodnji ovakvog letećeg automobila. Cilj im je da javna verzija ima domet do 1000 kilometara.

Izvor: Jutarnji.hr / Carscoops.com

Foto: Klein Visiončitanja : 353Komentari