home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bentley strategija Beyond100

Bentley je danas objavio da će njihovo prvo električno vozilo na baterije (BEV) biti razvijeno i napravljeno u Ujedinjenom Kraljevstvu, a kompanija se obavezuje da uloži 2,5 milijardi funti u održivost tokom sledećih deset godina.

Najava je veliki podsticaj za britansku privredu, a takođe pomaže da osigura Bentleyjev prvi korak u elektrifikaciji u proizvodnom pogonu, gde se prave svi Bentleyjevi modeli i gde radi 4000 zaposlenih, piše Tportal.hr.

U gradu Crewe se nalaze sve njihove operacije, uključujući dizajn, istraživanje i razvoj, inženjering i proizvodnju tri linije modela kompanije, Continental, Flying Spur i SUV-a Bentayga. Kombinacija fine izrade, korišćenje veština koje su se prenosile kroz generacije, uz inženjersku stručnost i vrhunsku tehnologiju je jedinstvena za britanske marke luksuznih automobila kao što je Bentley. To je takođe primer britanske proizvodnje visoke vrednosti u svom najboljem izdanju.

Bentley Motors je debitovao u Evropi s najnovijim članom porodice Flying Spur u Belgiji u Muzeju Autoworld 2022. Bentley Flying Spur Hybrid označava važan model za Belgiju i Evropu, gde je potražnja za elektrifikovanim proizvodima bila izuzetno velika tokom 2021.

Bentley Flying Spur Hybrid

Flying Spur Hybrid je prva elektrifikovana limuzina marke i ekološki najprihvatljiviji Bentley do sada. Vozilo nudi besprekorno spajanje motora s unutrašnjim sagorevanjem i elektromotora, što omogućava progresivni spokoj bez obzira na vozne karakteristike koje zahteva vozač. Novi pogonski sklop kombinuje 2,9 litarski V6 benzinski motor s naprednim električnim motorom, isporučujući ukupno 544KS i 750 Nm - dodatnih 95KS u odnosu na model Bentayga Hybrid. Novi Flying Spur postaje najefikasniji Bentley ikada, s mogućnošću prelaska preko 700 km s punim kapacitetom goriva.

Prvi potpuno električni Bentley bi trebalo da siđe s proizvodne trake 2025. godine i obeležiće značajan trenutak u dugoj i slavnoj istoriji Bentleyja (ukupno se planira 5 električnih modela u periodu od pet godina nakon 2025. godine). To je takođe kritičan korak u kompanijinoj strategiji Beyond100 – revolucionarnom planu pokrenutom 2020. koji će osigurati da Bentley bude isključivo električni i ugljenično neutralan do 2030. godine.

Značajan investicioni program će takođe rezultirati potpunom transformacijom celokupnog Bentleyjevog portfelja proizvoda i istorijskog Crewe Campusa ugrađivanjem vodećeg grinfild pogona u vodeći svetski digitalni proizvodni pogon sledeće generacije s malim uticajem na okolinu i visokovrednim naprednim proizvodnim pogonom.

Adrian Hallmark, predsednik i izvršni direktor Bentley Motorsa, navodi: 'Beyond100 je najhrabriji plan u slavnoj Bentleyevoj istoriji u luksuznom segmentu. To je ambiciozan i verodostojan putokaz za ugljenične neutralnosti našeg ukupnog poslovnog sistema, uključujući prelazak na 100 posto BEV za samo osam godina.'

'Naš cilj je postati merilo ne samo za luksuzne automobile, već i za kompletan opseg našeg poslovanja. Osiguravanje proizvodnje našeg prvog BEV-a u Creweu je prekretnica za Bentley i Ujedinjeno Kraljevstvo, jer planiramo dugoročnu održivu budućnost u Creweu.'

Izvor: Tportal.hr

Foto: Bentleyčitanja : 342Komentari