home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alfa Romeo 4C

Šef Alfa Romea Jean Philippe Imparato je za britanske medije potvrdio da taj brend radi na potencijalnim projektima unikatnih i ograničenih izdanja za budućnost, ali pod uslovom da nastave sa elektrifikacijom i da mainstream modeli donesu finansijske rezultate koji očekuju u Stellantisu.

Imparato je za britanski Autocar izjavio da nikada ne bi zaboravio nasleđe i strast Alfa Romea, pomenuvši modele iz prošlosti poput Duetta i prelepog T33 Stradale koji će služiti kao inspiracija za buduće sportske automobile.

Alfa Romeo Duetto

Dok objašnjava da "to nije za sutra", Imparato je rekao da će on i generalni direktor Stellantisa Carlos Tavares jednog dana sednuti i razgovarati "o nekim automobilima iz snova" koji će im omogućiti da podrže pripovedanje Alfa Romea u budućnosti".

Da bi dobio zeleno svetlo za projekte orijentisane enstuzijastima, Alfa Romeo će morati da bude uspešan u pogledu prodaje i profita. Pored novog Tonale C-SUV modela koji je prikazan pre nekoliko dana, kompanija je potvrdila potpuno električni B-SUV. Ta dva modela su predviđena da povećaju prodaju i pomognu Alfa Romeu da ponovo stane na noge.

Imparato može da se fokusira na "stvaranje vrednosti, moć cene i preostalu vrednost", ali je dodao da "istovremeno radimo na potencijalnim unikatnim i ograničenim izdanjima". U tom kontekstu, rekao je da imaju "toliko ideja" i poziva ljude da posete muzej Alfa Romea gde "za pet minuta razumete potencijal onoga što imamo na umu" nagoveštavajući time neki uzbudljivi budući automobil.

Generalni direktor je bio tajanstven oko detalja o tajnim projektima, rekavši da sada ne može da prezentuje ništa konkretno, ali da će više moći da otkrije kasnije ove godine.

Autocar sugeriše da bi sledeći sportski automobil Alfa Romea mogao da stigne već u ovoj deceniji ako italijanska firma uspe da se pozicionira u mainstream luksuznom sektoru protiv rivala kao što su, BMW, Audi i Mercedes-Benz.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 586Komentari