home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Chevrolet Corvette ZR2

Chevrolet Corvette ZR2 kabriolet iz 1971. godine je jedan od samo dva postojeća primerka, a u maju će biti prodat na aukciji na kojoj se očekuje milionski iznos.

Aukcijska kuća Mecum organizuje aukciju koja će trajati od 13. do 21. maja, a to je prilika za prodaju fantastičnog Chevroleta Corvette ZR2 kabriolet. Prema procenama, za automobil će novi vlasnik izdvojiti između 1 i 1,2 miliona dolara.

Chevrolet Corvette ZR2

Chevrolet je predstavio Corvette ZR2 kao ultimativnu verziju za one koji se žele utrkivati svojim automobilima. Kabriolet je opremljen brojnim komponentama među kojima je i PPO ZR2 Special Purpose LS6 Engine Package, a koji predstavlja kombinaciju LS6 atmosferskog V8 motora i Muncie M22 Rock Crusher četvorostepenog manuelnog menjača.

Chevrolet Corvette ZR2

Osim toga, automobil ima AC/Delco sistem paljenja i izdržljivije komponente prednjeg i zadnjeg vešanja uključujući nove opruge, amortizere i stabilizatore, kao i aluminijumski hladnjak visokog kapaciteta te izdržljivije kočione diskove.

Chevrolet je prodavao model Corvette ZR2 iz 1971. godine za 7.672 dolara, što bi danas iznosilo oko 54.400 dolara. Visoka cena je značila i mali broj prodatih primeraka, odnosno ukupno 12, a samo dva su kabrioleti.

Jedan od dva kabrioleta se prodaje na pomenutoj aukciji, a prešao je svega 14.000 kilometara. I dalje je lakiran u originalnu Brands Hatch zelenu boju te dolazi s crnim mekanim krovom i tvrdim krovom. Automobil je višestruko nagrađivan u proteklim godinama.

Restauracija nije rađena, ali je automobil u fantastičnom stanju. Novi vlasnik će dobiti kompletnu dokumentaciju koja uključuje i dokumente o narudžbini, kupovini i isporuci. Reč je o najoriginalnijem primerku modela ZR2 na svetu i jedinom koji nije restauriran.

Izvor: Klix.ba

Foto: Mecum Auctionsčitanja : 605Komentari