home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai EV

Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozila (EV) u Južnoj Koreji.

Grupacija u kojoj su Hyundai i Kia je objavila da do 2030. planira da u Južnoj Koreji godišnje proizvodi milion i 440 hiljada električnih vozila. To bi činilo oko 45 posto kombinovanog globalnog proizvodnog kapaciteta EV-ova od 3,23 miliona vozila u 2030. godini, navodi grupa u saopštenju.

Reuters je prošle nedelje izvestio da Hyundai planira i izgradnju fabrike za proizvodnju električnih vozila u američkoj saveznoj državi Džordžiji. Atlanta Journal-Constitution je izvestio da će ta južnokorejska kompanija uložiti u Džordžiju 7,5 milijardi dolara i zaposliti 8500 ljudi u sklopu planova za izgradnju fabrike.

Prošle godine grupa Hyundai Motor je najavila da u SAD do 2025. planira da investa 7,4 milijarde dolara u proizvodnju električnih vozila, nadogradnju proizvodnih pogona i daljnja ulaganja u rešenja za pametnu mobilnost – tehnologiju koja bi poboljšala javni gradski prevoz.

Izvor: Seebiz.eu / HINA

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Hyundaičitanja : 276Komentari