home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla punjač

Besplatne stanice za punjenje električnih automobila, zajedno sa tržnim centrima, bibliotekama i studentskim kampusima u kojima je dostupno gratis punjenje baterija, toliko su iznervirali četiri republikanska senatora u Severnoj Karolini da su podneli svoj predlog zakona.

Suština njihove ideje je – ako negde ima besplatnih električnih punjača, pored njih treba postaviti besplatne benzinske pumpe. Sve je istražio i javnosti predstavio lokalni medij WNCT. Mnogi ovu ideju vide isključivo kao priliku da senatori jeftino dobiju političke poene. Guverner Severne Karoline iz redova Demokratske stranke već je odbacio "viziju" četvorice političara Republikanaca, navodi Revija HAK.

Inače, glavni grad Severne Karoline, Rali, ima 463 stanice za punjenje električnih vozila, od kojih je na 79 punjenje besplatno. Besplatni punjači su dostupni na mestima kao što su Univerzitet Severne Karoline, prodavnice automobila, hoteli, biblioteke, tržni centri i garaže.

Kako se navodi, benzinske pumpe zahtevaju mnogo više prostora od punjača za električne automobile. Osim toga, država ili neko drugi treba da subvencioniše gorivo da bi bilo besplatno, a ono je trenutno mnogo skuplje od struje.

Izvor: Revijahak.hr / B92.net

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Teslačitanja : 425Komentari