home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Diess

Glavni izvršni direktor kompanije Volkswagen AG Herbert Diz (Herbert Diess) upozorio je da se prelazak sa ruske energije ne događa dovoljno brzo da bi zaštitio nemačkog proizvođača automobila od iznenadnog zaustavljanja isporuka prirodnog gasa.

VW će zadržati mogućnost da za svoje elektrane koristi ugalj umesto gasa zbog oslanjanja Nemačke na ruski uvoz, rekao je Diz na Ekonomskom forumu u Kataru.

Iako je postignut napredak u nabavci tečnog prirodnog gasa iz SAD i drugih zemalja, izgradnja neophodne infrastrukture će potrajati, prenosi Bloomberg.

„Verovatno ne ide dovoljno brzo. Dugoročno gledano, siguran sam da ćemo postati nezavisni od ruskog gasa“, ocenio je direktor Volkswagena.

Diz je predstavio velike promene u VW kako bi izazvao Teslu kao vodećeg proizvođača električnih vozila. Nemačka kompanija predstavila je nove modele vozila na baterije.

VW bi mogao da pretekne Teslu kao najveći proizvođač električnih vozila 2024. godine. Diz je naveo da VW ima „najširi asortiman električnih vozila na svetskom tržištu“.

Prvi čovek kompanije VW rekao je da ne vidi značajan pad potražnje u automobilskoj industriji, kao i da VW ima porudžbine električnih vozila za „otprilike godinu dana“.

Izvor: Biznis.rs

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Volkswagenčitanja : 247Komentari